Autor:
Objavljeno: 6. 04. 2018
Kategorije: Zabava

Jedan vrtlar je u svoj vrt,(baštu), zabo plastične viljuške.Razlog je genijalan!

Bašta može biti pravi beg od stvarnosti, mesto gde možete da pobegnete od svakodnevnih problema i stresa. Zbog toga se vredi potruditi i napraviti od nje pravi mali raj.

Uz ove savete to će biti ne samo moguće već i brzo, zanimljivo i lako.

1. Koristite pleh za mafine kao vodič za sadnju

Najobičniji pleh za mafine koristite često za ukusne kolače, ali u bašti on može biti sjajan vodič za sejanje i sadnju biljaka. Jednostavno ga utiskujte u zemlju i udubljenja će vam pokazati gde možete da smestite seme ili biljke na pravilnom razmaku.

2. Napravite obeleživače od starih kašika

Čekićem pažljivo ispravite stare kašike, pa na njima napišite naziv biljke, zalepite sličicu i sl. Možete i da ih ofarbate ili drugačije ukrasite po želji. Sjajna ideja, zar ne?

3. Neka vam biljke uvek imaju dovoljno vode

Iskoristite stare flaše koje možete da napunite vodom i da ih naopačke zabodete u zemlju pored biljke. Tako će vaše biljke u svakom trenutku imati dovoljno vode, što je bitno za pravilan rast i razvoj.

4. Koristite plastične viljuške da obezbedite baštu

Ako imate neželjene posetioce, zabodite plastične viljuške u zemlju pored biljaka tako da su zupci okrenuti nagore. To će ih oterati.

5. Upotrebite stari đevđir kao saksiju

Umesto da bacite stari đevđir, iskoristite ga kao viseću saksiju, a na dno možete da zakačite stare viljuške i kašike kako bi dobili zvonce koje će ispuštati divnu muziku kada dune vetar.

6. Iskoristite stare flaše kao saksije

Ako vam je prostor ograničen, stare flaše mogu biti sjajne saksije za biljke. Možete da ih zakačite na zid, da ih okačite kao viseće saksije itd.

7. Konzerve koje biste inače bacili upotrebite kao saksije

Stare konzerve od gaziranih pića, gotovih jela i sl. možete da upotrebite za sejanje ili sadnju biljaka. Ofarbajte ih i napišite na njima naziv biljke koju ste posadili. Biće divan ukras i praktičan dodatak vašoj bašti.

8. Puteljak u bašti ukrasite starim flašama

Staklene flaše inače samo bacite, ali one mogu biti divan ukras. Duž stazice u bašti ih zabodite grlom nadole i one će biti koristan i dekorativan ivičnjak.

M.M./davidwolfe.com