Home / Zdravlje / Stavite OVU biljku ispred vrata i vaš novčanik će uvijek biti puna PARA!

Stavite OVU biljku ispred vrata i vaš novčanik će uvijek biti puna PARA!

Prema istočnjačkim verovanjima, glavni icelitelji negativne energije u kući jesu biljke. I ne samo to, biljke oko sebe šire i energiju i vibracije koji u vaš dom mogu privući sreću, ljubav, zdravlje ili bogatstvo.

Takva biljka jeste sukulent krasula ili japansko drvo, čiji mesnati, debeli zaobljeni listovi podsećaju na kovanice novca.

Drevno verovanje iz Japana preuzeli su Kinezi, pa se prema feng šuiju, krasula (Crassula ovete), drvo novca, drvo žada, japansko drvo, dolar drvo ili parac privlači novac u domu kojem se gaji, njeno prisustvo u prostoriji pozitivno utiče na posao, pa je odličan izbor za kancelarije. A posebnost ove biljke je što je izrazito nezahtevna, a izgleda vrlo privlačno.

Kako se održava?

Ova sukulentna biljka u svojim mesnatim listovima skladišti vodu, pa je tokom celog hladnog periodu dovoljno da je zalijete dva puta. Cveta tokom zime, pa ju je potrebno držati unutra sve do aprila, ali ne na temperaturi manjoj od jednog stepena. Voli svetlost, ali ne direktno sunce.

Zemlja u koju se sadi treba da sadrži 40 odsto peska, 20 odsto šumskog humusa, 20 odsto zemlje za cveće, a ostatak treba da bude sitni šljunak ili lomljena cigla.

Gde je držati?

Prema feng šuiju drvo novca treba držati s desne strane ulaznih vrata kako biste privukli energiju novca.

Čak i ako ne verujete u istočnjačke mudrosti, okružite se biljkama jer one šire pozitivne vibracije i sigurno vam ne mogu štetiti.

Izvor: Telegraf.rs

About admin

Check Also

Da li ste znali da u crijevima imate čak 15 kg otrova? Evo kako da ih izbacite (RECEPT)

Da li vas je šokirala činjenica da u našim crevima ima čak 15 kilograma štetnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *