Home / Zabava / ZNATE LI ZAŠTO TREBATE DA SIPATE SO OKO SVOJE KUĆE? RJEŠAVA OGROMAN PROBLEM…

ZNATE LI ZAŠTO TREBATE DA SIPATE SO OKO SVOJE KUĆE? RJEŠAVA OGROMAN PROBLEM…

Poliranje srebra, bakra bronze- So vam može pomoći da vratite sjaj predmetim napravljenim od ovih materijala. Nanesite so na ove predmete, obrišite i zaštitit ćete od gubljenja boje.

So vam može pomoći da očistite svoj dom, posebno masne mrlje na šporetu i ostalim površinama. Posebno će biti od koristi za čišćenje sudopera.

So možete nanijeti na ćoškove doma i na taj način spriječiti nastanak vlage,a i ulazak insekata. S prisustvom vlage dolazi do razmnožavanja bakterija i gljivica. Još jedan način jeste da koristite mješavinu soli i vode za čišćenje prozora, a time možete uspješno očistiti i prozore automobila. Koristite 2 kašike soli i vodu.

Upotrebom soli možete očistiti zavjese, ali i tepihe, te im vratiti prvobitni izgled. Uzmite krpu, stavite je u vodu sa dosta soli i njome očistite tepih.

Tretman za zube- Kuhinjska so vam može poslužiti i za izbjeljivanje zuba. Nanesite malo soli na zube, iščetkajte i isperite. Ipak, ne radite to prečesto. Možete koristiti i kokosovo ulje u ove svrhe.

About admin

Check Also

MUDRE RIJEČI – ZAŠTO SU BRAKOVI NESRETNI

“Vi želite da vas netko voli, i ako vas netko voli, vi se osjećate dobro. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *