ZabavaZdravlje

10 najčešćih grešaka pri oblikovanju obrva

U modi su konačno obrve pirodnijeg debljeg izgleda, ali takav izgled nije uvek lako postići, a da ne izgleda prenaglašeno. Zapravo, ništa ne utče toliko na izgled našeg lice kao što su to obrve. Dobro oblikovane obrve naglasiće vašu lepotu, a vi ćete izgledati odlučno i atraktivno. Međutim, ukoliko obrve oblikujete same, ma koliko se trudile da ih dovedete u savršeni oblik, često se desi da ih zapravo uništite i time narušite celokupan izgled. Stoga vam predstavljamo greške koje morate izbeći u oblikovanju obrva.

1. Prevelik razmak između obrva

Prevelik razmak između obrva

Foto: gymbuddynow.com
Pri čupanju obrva, žene često previše počupaju dlačice koje štrče na krajevima . Međutim, prevelik razmak imeđu obra izgleda čudno i neprirodno. Da biste odredili koje dlačice treba da uklonite, postavite četkicu za šminku uz ivicu nosa i ne čupajte ništa što ne prelazi ovu liniju.

2. Usklađivanje boje kose sa bojom obrva

Usklađivanje boje kose sa bojom obrva

Foto: gymbuddynow.com
Kada kosu izblajhate ili ofarbate, to ne znači da automatski isto morate uraditi i sa obrvama. Najbolje bi bilo da u tom slučaju koristite neutralnu nijansu braon boje kao olovku za obrve, nikako istu boju kao što je vaša kosa.

3. Zanemarujete prirodni luk obrva

Zanemarujete prirodni luk obrva

Foto: gymbuddynow.com
Obratite pažnju na prirodni luk obrva. Nekad ga nije lako uočiti, jer je sakriven dlačicama, ali pokušajte da ga ispratite pri oblikovanju.

4. Rupe u obrvama

Rupe u obrvama

Foto: gymbuddynow.com
Ako imate manje dlačica na jednoj obrvi ili nekim njenim mestima, nikad rupe ne ostavljajte takve kakve jesu. Nabavite dobru olovku za obrve i popunite rupe kratkim potezima, koji će imitirati priodan izgled vaših obrva. Vodite računa da nijansa bude slična prirodnoj boji vvaših obrva.

5. Previše čupate gornji deo

Previše čupate gornji deo

Foto: lotki.info
Nikada ne čupajte višak dlačica sa gornje ivice vaših obrva jer ćete time pokvariti njihov prirodni luk. Najbolje bi bilo da ih eventualno malo skratite pomoću specijalnih makazica ili da ovaj posao prepustite profesionalcu.

6. Previše popunjavate obrve čineći da izgledaju predebelo i neprirodno

Previše popunjavate obrve čineći da izgledaju predebelo i neprirodno

Foto: rm-style.com
Osim ako ne želite da vam se podsmevaju, nikada ne preterujte sa korišćenjem olovke ili senke za obrve. Pune i debele obrve izgledaju sjajno samo ako su prirodne. Nacrtane mogu samo da vam potpuno pokvare celokupan izgled.

7. Želite da vam obrve budu identične

Želite da vam obrve budu identične

Foto: gymbuddynow.com
Iako bi obrve trebalo da izgledaju slično, one su uglavnom prirodno asimetrične i vaš pokušaj da ih učinite poptpuno jednakim moga bi samo da se završi tako što ćete previše očupati jednu ili pak obe obrve.

8. Previše duge ili kratke obrve

Previše duge ili kratke obrve

Foto: gymbuddynow.com
Dužina obrva ne bi trebao da bude ni prevelika ni premala. Najbolje bi bilo da pratite njihovu prirodnu dužinu. Kako biste saznali gde je najbolje da se obrva završi, uzmite četkicu za šminku i postavite je od ivice vašeg nosa preko spoljnog ugla oka.

9. Stavljanje olovke ili senke pre ostale šminke

Stavljanje olovke ili senke pre ostale šminke

Foto: gymbuddynow.com
Obrve bi trebalo da su usksklađene sa ostatkom vaše šminke, pa ako ih sredite pre ostatka lica, mogu izgledati prenaglašeno ili pak neupadljivo. Našminkajte lice i onda uskladite boju olovke i njen intenzitet sa ostatkom šminke.

10. Čupanje obrva pre tuširanja

Čupanje obrva pre tuširanja

Foto: gymbuddynow.com
Uvek obrve čupajte nakon tuširanja. Ne samo što će biti manje bolno već će i čista koža omogućiti da ih lakše oblikujete i odredite im oblik.
Image source: gymbuddynow.com

Related Articles

Close