VijestiZabava

10 tajnih trikova pametnih telefona koji će vas oduševiti

Pre 10 godina, da biste radili 10 stvari, trebali ste 10 različitih uređaja. Danas su mnoge stvari zamenjene pametnim telefonom. Zovemo, pišemo, gledamo TV, čitamo novine i čak plaćamo pomoću pametnog telefona. Ali to nije sve. Našli smo nekoliko korisnih alatki sa pametnog telefona koje vam mogu pomoći u svakodnevnom životu.

Napomena na zaključanom ekranu

Izgubili ste telefon, a ekran je, naravno, zaključan pomoću grafičkog ključa. Tajni kod je u vašem vlasništvu. Čini se da nema postoji mogućnost za povratak vašeg omiljenog gedžeta. Ispostavilo se – postoji! U novijim verzijama Android-a možete dodati natpis na zaključani ekran i, na primer, zatražiti da vam vrate gedžet. Idite na “Settings” – “Screen lock and passwords” – “Signature on the lock screen”. Možete ostaviti bilo šta – rezervni telefonski broj ili e-mail.

Garancija vraćanja izgubljenog pametnog telefona

Aplikacije protiv krađe će vam takođe biti od pomoći. Oni imaju širok spektar aktivnosti. Na primer, Cerberus može tajno snimiti slike pomoću kamere, aktivirati mikrofon, blokirati pametni telefon i / ili izbrisati podatke iz njega, saznati njegove koordinate ili uključiti glasan alarm da privuče pažnju drugih.

Režim štednje memorije

Pre ili kasnije, memorija pametnog telefona će vas izneveriti. Da biste to izbegli, možete koristiti fleš disk, usluge zasnovane na oblaku kao što je Dropbox ili prebaciti fotografije na računar. Možete da otpremite fotografije u Telegram Messenger. U Telegram-u možete slati datoteke, poruke i linkove samom sebi. Može se slobodno koristiti i kao skladište i kao prenosni računar. Samo pronađite svoj broj i pišite koliko god želite.

Sigurnosni sistem pomoću pametnog telefona

Jedna od mogućnosti za korišćenje starog smartphone-a je stvaranje neprocenljivog sigurnosnog sistema za vaš dom. Aplikacija s funkcijom senzora pokreta pretvoriće pametni telefon u kameru za posmatranje koja fotografiše kada se neko pojavi u kadru. Fotografije se odmah šalju. Pametni telefon možete koristiti i kao bebi monitor za dete (u ovom slučaju vam je potrebna aplikacija koja reaguje na buku). Ali zapamtite da je za stvarnu sigurnost bolje koristiti namenske uređaje.

DVR

Još jedna korisna karakteristika korištenja smartphone kamere je DVR. Pametni telefon mora biti fiksiran tako da kamera ima maksimalan prikaz. Za maksimalni efekat možete koristiti aplikacije koje su kreirane tako da svoj pametni telefon pretvorite u DVR. Naravno, ne radi se o tome sve vreme (bolje je kupiti dobar DVR za ovo). Ali, korisno je, na primer, u onim slučajevima kada iznajmite automobil na turističkom putovanju.

Pristup čarobnom meniju

Ako koristite vaš telefon veoma ozbiljno i provodite puno vremena na njemu, onda nema ničeg sramnog u tome da izvršite detaljno podešavanje. Da biste to uradili, idite u Menadžer meni. Settings – “About phone” – dodirnite 7 puta stavku “Assembly number”. Čestitam, sada ste programer! U ovom meniju ima mnogo parametara za poboljšanje performansi, kvaliteta komunikacije i izgleda sistema.

Ultraljubičasti detektor

Ultraljubčasti detektor – stvar nije samo zabavna, već i veoma korisna. Na primer, uz nju možete proveriti autentičnost novčanica. Napravite ga kod kuće pomoću samolepljive trake, par markera i pametnog telefona. Potreban vam je pametni telefon sa blicem (baterijska lampa), ljubičastim i plavim markerima i samolepljiva traka. Zalepite komad trake na blic, premazite plavim markerom, dodajte još jedan sloj trake na vrhu, obojite ga ljubičastim, a zatim dodajte još dva sloja u istom nizu. Gotovo!

Nivelisanje pomoću pametnog telefona

Pametni telefoni su već dugo opremljeni akcelerometrom i žiro senzorom, koji vam omogućava da odredite položaj uređaja u svemiru. Ako preuzmete aplikaciju za Android ili iOS, možete ih zameniti standardnom vaser vagom. Bar, za mala domaćinstva, sigurno će raditi. Za profesionalnu konstrukciju bolje je koristiti poseban alat.

Zanimljiva statistika

Ako ste vi ili vaša porodica počeli da primećujete da bukvalno ne puštate svoj pametni telefon iz ruku, onda je možda vredno razmisliti o ovome. Da biste razumeli koliko ste zavisni o telefonu i koja aplikacija vas “ometa”, možete pronaći zanimljivu statistiku. Da biste to učinili u iOS-u, jednostavno je: “Podešavanja” – “Baterija” i pritisnite taster za biranje, koji je desno od kolone “Zadnjih 7 dana”. Biće prikazana lista najpopularnijih aplikacija u opadajućem redosledu. Ali za Android morate instalirati aplikaciju (da, još jednu), na primer “Instant”.

Monohromatski režim

Da biste uštedeli bateriju i sačuvali vid, prilikom čitanja možete koristiti monohromatski režim. Da biste to uradili, u “magičnom” meniju programera, potrebno je pronaći element “simulate anomaly” i uključiti monohromatski režim. Tako će vaš pametni telefon prikazati crno-belo sliku.

Izvor slika: brightside.me

Related Articles

Close