Ljubav

5 pouzdanih znakova da vas nikada neće prevariti

“Možda vam je normalno da čujete da je neka žena saznala da je muž prevario, ali ne ako ste vi ta žena i to je vaš muž.” – Melisa Benk, autor bestselera “Ženski vodič za lov i ribolov”.
“Većina žena vara jer su emotivno neispunjene, dok su muškarci neverni zboh čistih fizičkih potreba”, kaže Tina B. Tesina, čuveni psihoterapeut. Bez obzira na motiv, ispostavilo se da muškarci i žene podjednako varaju: 19% žena i 23% muškaraca prevariće svog partnera. Doktor Tesina dalje kaže da sklonosti u krevetu odeređenog muškarca i ono što ga uzbuđuje, igraju značajnu ulogu u vezama i braku, jer ako njegovi porivi nisu ispunjeni i nije kompatibilan sa partnerkom, veća je verovatnoća da će je prevariti. Očekivano, oni koji varaju nepouzdani su i u drugim sferama života, naročito onim koje su povezane sa njihovim partnerom. Ovaj osećaj nepoverenja izbije na površinu kada dođe do prevare.

Ko vara?

Ko vara?

Foto: christianitytoday.com
“U svetlu otkrivene afere, sve više i više laži se otkriva, pa je uspostavljanje poverenja opet jako teško”, kaže doktor Jan Kerner, psihoterapeut specijalizovan za terapije parova. “Onda postaje lako da postanete sumničavi prema partneru i u drugim oblastima, kao što je roditeljstvo ili finansije.” Takođe očekivano, većina brakova se završi nakon otkrivene afere – stopa razvoda je oko 70%. Statistika, naravno, ne otkrica celu priču. Nažalost, naneta je ogromna količina emocionalne štete prevarenom partneru, njihovoj deci ako ih imaju i često – samoj osobi koja je varala. Ipak, postoje određeni zankovi da vas muškarac neće prevariti, ali mnogi od njih se odnose i na žene – osim osnovnog motiva prevare, muškarci i žene se ne razlikuju mnogo.

1. Iskren je u svemu što radi

1. Iskren je u svemu što radi

Foto: pinterest.com
Ako vaš muškarac drži reč u skoro svemu ostalom što radi, on je vredan poverenja. Ako mu se nekad desi, što je izuzetno retko, da pogazi reč, on će se suočiti sa tim i snositi posledice kao muškarac. Čovek sa ukorenjenim osećajem integriteta neće se lako išunjati i otići sa drugom ženom.

2. Obaveštava vas o svemu

2. Obaveštava vas o svemu

Foto: pinterest.com
Ako ste sa muškarcem koji vas obaveštava o tome šta radi i šta se dešava u njegovom životu nevezano za odnos sa vama, male su šanse da će se krišom viđati sa nekom drugom. Takav muškarac ne samo da poštuje činjenicu da bi trebalo da budete uključeni u njegov život, već se i ponosi što jeste.

3. Zauzet tip

3. Zauzet tip

Foto: pinterest.com
Ako je vaš muškarac prinuđen da uskladi posao, porodicu, decu i razne druge aktivnosti poput škole, fudbala itd., male su šanse da će imati vremena da švrlja sa strane – osim ako mu spavanje nije potrebno, jer je svaki budan momenat njegovog života ispunjen.

4. Prekinuo je sve kontakte sa bivšima

4. Prekinuo je sve kontakte sa bivšima

Foto: pinterest.com
Prema istraživanju, 21% muškaraca i 32% žena koji su prevarili partnera zbog fizičkog uzbuđenja, uradilo je to sa bivšom devojkom ili momkom. Zbog širenja društvenih mreža, danas je lakše nego ikada da se povežete sa starim ljubavima. Ali ako vaš muškarac ima stav da prošlost ostaje u prošlost, a da ste njegova budućnost i jedina žena u njegovom životu vi, nemate čega da se bojite.

5. Nesebičan je

5. Nesebičan je

Foto: pinterest.com
Evo u čemu je stvar: iskren, pošten i muškarac dobrog srca, više brine o onima koje voli nego o samom sebi. Ako vidite da vaš muškarac zastane, izvadi novčanik i da novac prosjaku na ulici, on sigurno neće imati srca da nekog povredi toliko duboko – što prevara radi.
Image source: pinterest.com

Related Articles

Check Also

Close
Close