VijestiZabava

Ako možete da riješite ovaj problem, ZARADIĆETE 5 MILIONA DOLARA!

Švedski milijarder i osnivač organizacije ,,The Global Challenges Foundation,” dao je ljudima jednu vrlo intrigantnu i zanimljivu ponudu.

Naime, on planira da da 5 miliona dolara onome ko ,,uspe da reši trenutnu, veoma zapteljanu situaciju po pitanju svetskih zbivanja.”

Šta se tačno traži od potencijalnog dobitnika nagrade?

Kao što je Laslo napisao na sajtu svoje fondacije, svetu je potrebna nova ideja i filozofija uređenja država, koja će izvući čitavu planetu iz problema kojima se ne vidi kraj.

Drugim rečima, traži se pojedinac, organizacija, univerzitet ili bilo koja druga grupa ljudi, koja će predložiti najbolje alternativno rešenje za model državnog uređenja, bilo da taj predlog bude nešto poput „popravnog ispita“ za već postojeće i poznate, ili kao potpuno nova reforma celokupnih nama do sada poznatih državnih uređenja.

Laslo Zombatfalvi

Laslo Zombatfalvi

Pixabay/Youtube-AvanzaNovi model bi morao da bude jasan i precizan, kao i da se bavi problemom klimatskih promena, prenaseljenosti, siromaštva i svega onoga što muči današnji svet!

Krajnji rok za prijavljivanje predloga je 30. septembar, nakon čega će spisak najboljih ideja biti objavljen na sajtu fondacije, a predlozi će biti uključeni u dalju implementaciju, uz obećanu novčanu nadoknadu za najbolju ideju!

Zanimljivo, zar ne? Pitamo se da li se prijavio neko iz našeg regiona?

Izvor: Telegraf

Podelite vest sa prijateljima na Fejsbuku, možda oni imaju neku ideju! 🙂

Related Articles

Close