Zabava

Ako vaš pas maše repom onda hoće da vam kaže OVO!

Mahanje psa repom je verovatno najnormalnija stvar na svetu. Kada maše repom, mi odmah osetimo da je prijateljski raspoložen i da samo želi da se igra i da se mazi.

Ali nije uvek ovaj gest tako jedinstven, jer postoje trenuci kada ova komunikacija ipak znači nešto sasvim drugačije nego što pretpostavljamo.

Zbog toga, bi trebalo da pročitate šta se dešava vašem ljubimcu, ako on maše repom ili ga drži na određeni način.

!. Raspoloženje.

LittleThings / Morgan SwoffordU suštini, psi imaju repove zbog ravnoteže svog tela.

On im pomaže da se kreću na uskoj stazi, plivaju i, na primer, promene pravca tokom trke. On pomaže da uravnoteže telo i da koordiniraju ravnotežu.

Pored toga, psi koriste svoj rep da šire njihov miris i označe svoju teritoriju. Ponosno pas drži svoj rep visoko da pokaže ostalim psima svoju teritoriju.

S druge strane, u strahu pas pritisne svoj rep blizu tela da bude nevidljiv i ne privlači pažnju.

Naravno, ritam njegovog srca takođe otkriva rep. Ali kako to radi, je detaljno objašnjeno ovde …

2. Komunikacija.

LittleThings / Morgan SwoffordSvaki vlasnik psa treba da zna da je mahanje repom društveno ponašanje u kom pas komunicira sa svojim celokupnim okruženjem, svejedno, ljudskim ili životinjskim.

3. Poznanstvo.

LittleThings / Morgan SwoffordVisoko podignut rep ukazuje na to da je pas veoma samouveren i raduje se poznanstvu. To može biti koliko pozitivno, toliko i negativno.

Zato treba pratiti takve signale, ako je pas čudan onda treba držati distancu.

4.

LittleThings / Morgan SwoffordAko mu je rep na desnoj strani, onda je pas veoma srećan i pozitivan! Celo telo se trese od radosti i pas želi da se igra u takvim situacijama i pozdravlja drugog psa prijateljski.

4. Napad.

LittleThings / Morgan SwoffordAko se rep značajno pomera na levu stranu, pas je uplašen i nesiguran, ili čak spreman za napad.

Rep se pomera labavo i brzo, a on je napet.

5. Nelagodnost.

LittleThings / Morgan SwoffordPas se oseća neugodno, a zatim vuče rep unutra kako mu ne bi ne bi smetao i onda napada. Ovo je jasan znak nelagodnosti i anksioznosti.

Podelite ove važne znake sa svojim prijateljima koji imaju pse!

Related Articles

Close