Zdravlje

BILJKA KOJA JE ZAPANJILA I LIJEČNIKE! VRAĆA VID I POPRAVLJA PAMĆENJE ZA ČAK 70%!

Zvuči nevjerovatno kada kažete da samo uz jednu biljku možete popraviti pamćenje, popraviti vid i čak pritom regenerisati kosti. Ali ta biljka postoji, samo morate biti ustrajni u korištenju kako biste došli do željenih rezultata. U pitanju je ruzmarin. Ova mediteranska biljka već se vijekovima koristi kao začin u pripremi hrane, a najčešće se može naći u italijanskoj kuhinji.

Međutim, osim što brojnim jelima daje lijep i prijatan ukus, on samim unošenjem putem varenja u naš organizam dovodi do ubrzavanja metabolizma i čisti digestivni trakt.

U tradicionalnoj medicina Grka i Arapa odavno se koristio čaj od ruzmarina za bolje pamćenje, a nova istraživanja pokazuju da konzumiranje 750mg susšenog ruzmarina sa sokom od paradajza poboljšava memoriju kod zdravih odraslih osoba, a kod starijih spriječava demenciju, mogućnost dobijanja moždanog udara i razvoj Alchajmerove bolesti.

Sa čajem od ruzmarina možete se boriti protiv stresa. Jedna šolja ujutru ili navečer vam je dovoljna. Napravite osvježavajući miris za prostor tako što ćete pomiješati ulje ruzmarina, ulje lavande i malo morske soli.

Related Articles

Close