VijestiZabava

Detalji nezapamćenog zločina u Cazinu: Ušunjao se u kuću i presudio ženi koja mu je rodila troje djece

Bosanska krajina, a pogotovo Gornja Koprivna kod Cazina, šokirani su nakon svirepog ubistva 37-godišnje Mirele Lulić-Beganović, majke troje djece, koju je u kući njenih roditelja preksinoć u večernjim satima pištoljem usmrtio suprug Rifet Lulić (42).

otac-selim

Otac Selim nije progovorio ni riječ

Horor scene

Lulić, cazinski policajac, ustrijelio je suprugu sa čak sedam metaka privatnim pištoljem, i to dok je nesretna žena spavala. Takav bešćutni zločin Krajina ne pamti. Tugu i očaj porodice Beganović – oca Selima, majke Džemile, sestre Sanele i braće Senada i Seada, koja važi za izuzetno mirnu i poštenu – pokušali su ublažiti brojni članovi porodice, prijatelji i komšije.

– Kakav je to čovjek pa je suprugu koja mu je rodila troje zlatne djece, služila i njega i roditelje skoro dvije decenije, mogao tako mučki ubiti, i to na spavanju!? Kukavica, bespomoćnu ženu usmrtiti sa sedam metaka u krevetu, i još bolesnu!? Da je makar i sebe ubio – govori u dvorištu Beganovića jedan rođak ubijene Mirele.

sestra-sanela

Uplakana sestra Sanela

U sobi na spratu gdje se odigrao zločin, i jučer su bile horor scene. Lulić je, kako saznajemo, iskoristio priliku kada nikoga nije bilo u kući i iz neposredne blizine pucao u suprugu. Krv nesretne žene, pogođene u glavu, upila se u madrac i prosula po drvenim dijelovima kreveta. Meci su, nakon što su prošli kroz glavu nesretne žene, potpuno razderali madrac ispod nje i izašli na pod.

Otac Selim ne progovara ni riječ i stoji uz kuću… Majku Džemilu tješe komšinice, sestra Sanela ne prestaje plakati… Od mještana Gornje Koprivne saznajemo da nisu ni pomišljali na tragičan rasplet u braku Rifeta i Mirele Lulić, jer su važili za skladan par. Nisu to slutili ni Selim i Džemila Beganović kada im je kćerka u posljednja dva mjeseca zbog određenih psihičkih problema sve češće dolazila u porodičnu kuću da se, kako je govorila, odmori…

mirela-lulic-4

Mirela Lulić: Iza nasradale ostalo troje djece

Sa suprugom Rifetom i djecom živjela je u selu Krivaja. Na dan ubistva, Rifet je dobro raspoložen i nasmijan došao prije podne da vidi suprugu. Kada je oko 13.30 sati krenuo nazad, sa sobom je poveo četverogodišnjeg sina.

Očevici kažu kako ga je Mirela ispratila do dvorišta te da je nasmijana mahala njemu i najmlađem djetetu dok su kretali autom. Od bližih i daljnjih članova porodice saznali smo da je pokušavao uspostaviti telefonski kontakt sa suprugom, ali i s badžom Amirom Muhićem, također policajcem u istoj policijskoj stanici.

krvavi-madrac

Na madracu i jučer bili vidljivi tragovi krvi

Obavljena obdukcija

Oko 19 sati se vratio u kuću punca i punice te je napravio nezapamćen zločin. Nakon što je ubio suprugu, sjeo je u vozilo i predao se cazinskoj policiji bez ijedne izgovorene riječi.

– Problemi, problemi, ali i to se jednom mora riješiti – napisao je ubica u jednom SMS-u na dan ubistva, otkrio nam je izvor blizak istrazi.

Na šta je konkretno mislio, za sada ostaje tajna.

Prema naredbi nadležnog tužioca, sudski vještak patolog jučer je obavio obdukciju tijela. Dženaza rahmetli Mirele Lulić planirana je za danas nakon ikindija-namaza u Gornjoj Koprivni.

rifet-lulic

Ubica Rifet Lulić

Suprug joj nije vjerovao?

O Mireli Lulić, prelijepoj ženi koja se za Rifeta udala kad je imala 18 godina, svi pričaju biranim riječima.

– Zamislite da 20 godina radite u kući, na njivi, svakog dana se brinete o deset krava, pri tome pazite na bolesne svekra i svekrvu, vodite brigu o troje djece i nikad bez supruga ne odete u grad… To je bila Mirela Lulić, iznad svega poštena i odana majka i supruga. Ona se nikad nije okupala ni u Uni, a kamoli da je u 20 godina barem jednom s djecom otišla na more. Sve ove godine radila je, a kada je pala u depresiju zbog koje je išla ljekarima, supruga je molila da je pusti malo da se odmori kod svojih. No, on joj nije vjerovao i govorio je da je njena bolest samo gluma – ispričao nam je jedan mještanin Gornje Koprivne.

Related Articles

Close