ZabavaZdravlje

IZMRVITE ASPIRIN, UTRLJAJTE U KOSU I PRATITE ŠTA SE DOGAĐA

Aspirin je lek koji svi imaju u kući, a ni ne slute za šta sve može da pomogne.

Najkorišćeniji lek na svetu, aspirin, dobijen je iz kore vrbe, koja je od davnina poznata po svojim lekovitim svojstvima. Većina ljudi ga danas primenjuje za glavobolju ili prehladu, ali on može da vam pomogne sa brojnim drugim problemima.

Pomaže u borbi protiv peruti

Salicilna kiselina u aspirinu snažno hidrira kožu i može da ukloni perut. Potrebno je samo da izmrvite dve do tri tablete aspirina i da ih pomešate sa šamponom. Posle nanošenja, ostavite da deluje nekoliko minuta pa isperite kao i obično.

 

Obezbeđuje čistu kožu

Aspirin može da vam pomogne i da očistite kožu, jer salicilna kiselina uklanja mrtve ćelije i ulja, otpušavajući pore i smanjujući otoke i crvenilo.

Posebno se preporučuje onima koji imaju problema sa aknama ili psorijazom. Napravite pastu od pet izmrvljenih tableta aspirina, četvrtine čaše vode i kašičice meda. Nanesite na problematično područje i ostavite da deluje 10 minuta pa isperite. Ponavljajte svakodnevno ili na nekoliko dana, u zavisnosti od problema.

FOTO:

Uklanja mrlje od znoja

Svima se dogodilo da nekada imaju mrlje od znoja, ali one se mogu očisititi bez problema sa aspirinom. Samo napravite pastu od pet izmrvljenih aspirina i pola šoljice tople vode, nanesite na mrlju, pa isperite i ubacite u mašinu kao inače.

Može da pokrene vaš auto

Sigurno će vas iznenaditi činenjica da nekoliko tableta aspirina može da pokrene bateriju automobila i da vam na taj način omogući vožnju do najbližeg servisa za automobile.

Zaštitite svoje biljke

Baš kao što može da oživi vašu kožu, salicilna kiselina je dobra i za biljke. Takođe sprečava pojavu buđi i proizvodnju gasova zbog kojih rezano cveće vene. Izmrvite aspirin u vodu u koju ste stavili buket cveća i primetićete da će trajati mnogo duže.

(supertastyrecipes.com)

Related Articles

Close