Uncategorized

Hrvati dobili nemoralnu ponudu iz Njemačke: ‘Sve ćemo vas zaposliti ODMAH, samo je jedan uvjet!’

Prema izvješću njemačkog Instituta za istraživanje zapošljavanja (IAB), u toj zemlji nikada nije bilo više otvorenih radnih mjesta.

U prva tri mjeseca ove godine poslodavci su tražili 1,064 milijuna radnika, što je za 9000 više nego u posljednjem tromjesečju 2016. godine, koje je dosad držalo rekord, piše portal Croexpress.

Svoju procjenu IAB temelji na anketi provedenoj među 8000 poslodavaca iz svih ekonomskih sektora. Prema njihovim odgovorima, oko 77 posto svih otvorenih radnih mjesta nalazi se u zapadnoj Njemačkoj.

Za dvije trećine (64 posto) tih radnih mjesta od potencijalnih posloprimaca traži se da imaju završen zanat, dok ih svega 16 posto traži visokoobrazovane radnike. Ostalih 20 posto poslodavaca od radnika ne očekuje nikakvo posebno obrazovanje.

“Trenutačno male i srednje tvrtke iznad svega traže specijalizirano osoblje sa zanatom”, kazao je Alexander Kubis iz IAB-a.

Taj institut prognozira da će podaci za ožujak pokazati kako je zaposlenost u Njemačkoj rekordno visoka i da je u radnom odnosu gotovo 45 milijuna ljudi, što bi bio porast od 670.000 u odnosu na prošlu godinu.

Related Articles

Close