Vijesti

Hrvatska zastupnica širila laži u EU parlamentu: Uz granicu s Hrvatskom niču vehabijska naselja

Na zajedničkom sastanku Pododbora za Sigurnost i obranu te Odbora za vanjske poslove, a u suradnji s Delegacijom za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom, 22. marta se u Evropskom parlamentu raspravljalo o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Ispred Evropske komisije u razmjeni mišljenja sudjelovao je Georg Ziegler, zamjenik voditelja odjela u Glavnoj upravi za susjedsku politiku u Evropskoj komisiji.
Govoreći o sigurnosnom aspektu, a referirajući se na podatke koje je iznio Ziegler – da je 188 muškaraca, 61 žena i 81 dijete napustilo BiH te se uputilo u Siriju kako bi sudjelovali u oružanom sukobu, a hrvatska zastupnica Marijana Petir istaknula je kako je sigurnosni aspekt iznimno važan, te se posebno osvrnula na djelovanje stranih boraca unutar BiH, što predstavlja, kako je rekla, izravnu prijetnju Republici Hrvatskoj kao susjednoj zemlji.


“Izražavam zabrinutost trenutnom situacijom, posebice stoga što dolazim iz Hrvatske koja kao država članica ima najdužu granicu upravo s BiH i mislim da je svim sudionicima poznato da upravo uz granicu s Hrvatskom niču vehabijska naselja u koja se vraćaju strani borci koji radikaliziraju muslimansko stanovništvo u BiH”, rekla je zastupnica Petir.
Petir založila i za osiguranje ravnopravnosti svih konstitutivnih naroda u BiH, smatrajući upravo jednakopravnost svih konstitutivnih naroda temeljem i preduvjetom sigurnosti, ali i budućnosti BiH.

Related Articles

Close