Home / Zdravlje / Istraživanje pokazalo da pivo bolje djeluje protiv boli nego paracetamol!

Istraživanje pokazalo da pivo bolje djeluje protiv boli nego paracetamol!

Nova studija je potvrdila ono što mnogi ljubitelji piva odavno znaju, a to je da pivo ima magična iscjeljujuća svojstva. Istraživanje je objavljeno u Časopisu o boli (Journal of Pain), istraživači su pokazali kako su alkoholna pića puno učinkovitija u suzbijanju boli od paracetamola i lijeka za ublažavanje bolova i smanjenje vrućice, koji se mogu kupiti bez recepta.

Istraživači sa Sveučilišta Greenwich u Londonu proveli su 18 različitih studija kako bi dokazali da unos piva (ili povećanje sadržaja alkohola u krvi za oko 0, 08 posto) povećava otpornost na bol učinkovitije od paracetamola. Ovo definitivno objašnjava zašto te manje boli kad se udariš u nožni prst kad si popila neko alkoholno piće, nego obratno.

Prije nego što baciš sve tablete iz kuće i hladnjak napuniš pivom da ti se nađe, ako te zaboli glava, moraš znati da su znanstvenici izrazili zabrinutost, osobito kad se radi o zloupotrebi alkohola. Autori studije su napomenuli da to što alkohol nudi “klinički relevantna smanjenja” u intenzitetu boli, može objasniti zlouporabu alkohola kod onih koji pate od kronične boli, unatoč potencijalnim posljedicama za dugoročno zdravlje.

Pivo_Zablude1 | Author: ThinkstockThinkstock

“Slažemo se da previše alkohola nije dobar za tijelo i ne smije biti zamjena za rješavanje bilo kakvih ozbiljnih zdravstvenih problema čiji je simptom bol. Ali, ipak je ova studija dokaz da pivo u umjerenim količinama ima i svojih prednosti”, zaključili su znanstvenici.

About admin

Check Also

Da li ste znali da u crijevima imate čak 15 kg otrova? Evo kako da ih izbacite (RECEPT)

Da li vas je šokirala činjenica da u našim crevima ima čak 15 kilograma štetnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *