Vijesti

‘Kad sam tražio plaću, šef me počeo tući. Morao sam pobjeći’

Prije 11 dana otišao sam do vlasnika tvrtke Gradip trgovina u kojoj sam radio da mi isplati zaostalu plaću. No umjesto da mi da novac, vlasnik Branimir Anić me je istukao, tvrdi Đurđevčanin Stjepan Tutić (61), profesionalni vozač.

U toj zagrebačkoj tvrtki zaposlio se krajem listopada kao vozač kamiona. Prije nego što je došao u Zagreb 26. siječnja, kaže kako je vlasniku poslao SMS da mu treba novac. Kako nije reagirao, Tutić je 31. siječnja ponovno poslao mobitelom poruku i tada ga je, kako tvrdi, on pozvao u Zagreb.

– Došao sam na parking tvrtke, gdje su bili njegov brat i nekoliko radnika. Rekao sam da radim tri mjeseca i da nemam ugovor o radu, kao ni ostali kolege, i ako mi ne plati da ću ga prijaviti inspekciji. To ga je razbjesnilo i počeo me mlatiti – kaže Tutić.

Kako je Anić fizički jači od njega, dodao je da mu se nije mogao suprotstaviti te je počeo gubiti svijest.

– Nakon dva udarca u glavu molio sam ga da me ne tuče. Počeo sam bježati prema autu, a on me je sustigao i ponovno udario. Kad sam pao, nogama me udarao – kaže Tutić.

Za to ima i liječničku dokumentaciju iz Opće bolnice u Koprivnici u kojoj je vidljivo da ima dva slomljena rebra. Uspio je pobjeći u auto i zaključati ga, a napadač je laktom pokušao razbiti staklo na vozačevim vratima, no nije uspio. Izvezao se iz kruga tvrtke i pozvao policiju, koja je napravila zapisnik. Potom je završio na pretragama u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica. Tutić tvrdi da on nije prvi koji se je “loše” proveo s gazdom.

Prozvani Anić je rekao kako mu je Tutić prijetio telefonski, a kod njega i pištoljem. Dodao je da mu je prije nekoliko dana isplatio plaću.

Zagrebački policajci su potvrdili kako su protiv Anića podnijeli prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira. 

Tags

Related Articles

Close