Vijesti

Kolinda Hrvatima u INOZEMSTVU: Vlada će vam pomoći ako se želite VRATITI

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović poručila je u srijedu Hrvatima u Švedskoj da joj je “izrazito stalo” do zajedništva iseljene i domovinske Hrvatske i da će im vlada pomoći ako se žele vratiti u domovinu.

Prema hrvatskim izvorima, u Švedskoj živi između 35.000 i 40.000 Hrvata koji su u tu skandinavsku zemlju stigli u tri vala – 60-tih godina kao ekonomski, a 70-tih kao politički emigranti te 90-tih bježeći pred ratom u BiH.

Sve smrti “naših mučenika” i u Domovinskom ratu i u iseljeništvu diljem svijeta nisu bile uzaludne, jer imamo slobodnu Hrvatsku, rekla je Grabar-Kitarović, koja boravi u višednevnom posjetu Švedskoj,
“Sudbinu države moramo čvrsto uzeti u svoje ruke i voditi je prema boljitku za sve koji danas žive u Hrvatskoj i vas za koje se nadam da ćete se jednog dana vratiti u Hrvatsku”, rekla je predsjednica na susretu s Hrvatima u Goeteborgu.

“Na svima nama u domovini je da vam u tome pomognemo, dok se ne vratite u rodni kraj”, dodala je pred brojnim pripadnicima hrvatske zajednice u tom gradu na jugu Švedske.

index.hr

Related Articles

Close