Uncategorized

Krumpirom i maslinovim uljem liječite simptome hemoroida – Recept i upute o liječenju

Prirodni lijek protiv simptoma hemoroida je kombinacija svježeg krumpira i maslinovog ulja. Ublažite neugodne simptome hemoroida kod kuće.

Hemoroidi predstavljaju normalne krvne sudove koji se pod djelovanjem prevelikog pritiska istežu, prošire, nateknu, upale, počnu da ispadaju.

U ranim fazama bolesti ispali hemoroidi mogu da se vrate u normalan položaj, ali u četvrtoj fazi više ne mogu da se povuku, već samo da se odstrane. Kada jednom oslabe ovi venski krvni sudovi, mogu početi da ispadaju i to je ustvari ta kvržica, koja se osjeća (upali, natekne, boli, svrbi…). Naravno, upala može da se smiri, cirkulacija krvi da se popravi, a natečena kvržica da se povuče.

Ipak, osobe koje su sklone pojavi hemoroida moraju da obrate pažnju na ishranu, da unose dovoljno tečnosti, da nemaju zatvor ili proljev.

Sastojci za ovaj prirodni lijek su: 1 krumpir i žličica (ili u šalici malo) maslinovog ulja

Upotreba prilikom liječenja vanjskih hemoroida izvodi se na sljedeći način

Krumpir naribajte te ga zalijte maslinovim uljem. Tako pripremljen krumpir stavite na gazu i naslonite na anus. Oblog od krumpira i maslinova ulja držite preko noći te ujutro skinite.

Kod unutrašnjih hemoroida postupak liječenja ide ovako: Krumpir izrežite na kolutiće. Od kolutića napravite štapić i nauljite ga maslinovim uljem. Tako pripremljen štapić prstom gurnite u anus i ostavite preko noći.

Štapić će omekšati i sam izaći van tijekom sljedećeg pražnjenja crijeva.

Related Articles

Close