Ljubav

LIJEPE grudi za KRATKO vrijeme!!!

Zdrav i vitalan način života pomaže da se ojača telo i um. Svakodnevni stres i ubrzani način života najbolje se leči, ako se hranite zdravo i da obraćate pažnju na fizičke aktivnosti.

Ali za one koji ne žele puno da vežbaju već samo žele da se fokusiraju na grudne mišiće, imamo jednostavne vežbe.

Ako budete radili ove jednostavne joga vežbe, vaš kapacitet pluća će se povećati, grudi zategnuti i grudni mišići će se ojačati.

Source: PixabayPrva vežba se naziva Trikonasana i jača ceo torzo. Ubrzava krvotok i šire se pluća.

Za ovu vežbu stanite kao na slici. Levom rukom uhvatite stopalo, a desna ruka je iznad glave. Uverite se da obe noge stoje pravo. Pogled ide iza ruke – pa onda zamenite položaj ruku.

Source: PixabayU Virabhadrasana pravite veliki iskorak, raširenih šaka i ruke prema nebu. Ruke treba da budu paralelne sa prednjom podkolenicom i pogled napred.

Source: PixabayBhujangasana je poza za pluća, ali i za ravan stomak.

Gornji deo tela podižete i ispružite se prema napred sa jenom savijenom nogom – kao na slici. Težina tela je na rukama i nogama,i sada udišete i izdišete polako.

Source: PixabayDhanurasana zahteva neki osećaj ravnoteže, ali njome zatežete celo telo. Oslonac na desnoj nozi i desna ruka napred, leva noga blago savijena iza leđa a drugom rukom jre pridržavate što više u vazduhu.

Source: PixabaySledeća vežba pod nazivom Salamba Sirsasana je za iskusnije, ali nema razloga da ovaj zahtevan položaj ne pokušaju i manje iskusni!

Vežba pomaže kod mišića gornjeg dela tela i poboljšava cirkulaciju.

Kleknite i stavite glavu na pod i ruke pored kao u gard stavu. Pripremite se a onda lagano prebacite svoje telo u stoj na glavi. Noge će pomoći u usklađivanju ravnoteže. Najbolje da ostanrte u ovoj poziciji od 30 sekundi do 2 minuta.

Source: PixabayOvaj položaj može da napravi čudo. U Čakrasana vežbi lezite na leđa. Onda formirajte most i polako se podižite uvis.

Ova pozicija bi trebalo da se izdrži 30 sekundi  i često eliminiše glavobolju i umor, ali njome zatežete celo telo u isto vreme.

Source: PixabayPoslednja vežba je Ustrasana. U ovoj vežbi trebate prebaciti polako gornji deo tela pozadi ka podu. Ruke su iza tela u širini kolena, a šake prilepljene za pod. Pogled je usmeren na nebu.

Ako redovno radite ove vežbe, uskoro ćete naći odličnu ravnotežu između tela i uma. Pomoću ovih vežbi imaćete i kvalitetniji san.

Podelite ovo sa prijateljima!

Related Articles

Close