Ljubav

Ne baš pozitivne posljedice: Evo što vam se sve događa kad se prestanete seksati

Od raznih zdravstvenih problema, pa do sveopćeg nezadovoljstva

Znate li što se zapravo događa u našem tijelu kada prestanemo prakticirati seks? Jeste li ikada uopće razmišljali o tome?

Postoji jedna pozitivna stvar koja se pritom dogodi, ali je ona jedan i jedini pozitivan rezultat prestanka prakticiranja seksa. Naime, sve ostale pojave koje se pritom javljaju nisu ni malo poželjne.

Stoga, umjesto da djecu učimo kako je seks užasan, trebali bismo ih učiti što je seks, zašto je važan i kako ga sigurno prakticirati. A evo što se događa kada se na neko vrijeme ‘odreknemo’ seksa…

1. Smanjuje se rizik od upala i infekcija urinarnog trakta

I da, to je ta jedna i jedina pozitivna stvar oko prestanka prakticiranja seksa. Jer, čak 80 posto infekcija ovakve vrste događa se 24 sata nakon seksualnog odnosa, zato što tijekom seksa bakterije iz vagine završavaju u mokraćnom kanalu, što zatim uzrokuje infekcije na tom području.

2. Povećava se osjećaj tjeskobe

Seks je zaista genijalan ispušni ventil, a brojna istraživanja su pokazala da ljudi, koji nemaju redovite seksualne odnose, reagiraju burno i ne snalaze se dobro u stresnim situacijama.

3. Lakše se razboljeti

S obzirom da smo prestankom prakticiranja seksa obično izloženi manjem broju bakterija, naš imunitet slabi, zbog čega ćemo se lakše i češće razboljevati.

4. Odnosi s ljudima su poljuljani, posebice odnos s partnerom ili partnericom

Stručnjaci se slažu kako nedostatak seksa loše utječe na veze s ljudima, pogotovo partnerom ili partnericom te se javljaju svađe, nesigurnost, nervoza, a nestaju sreća, sklad i bliskost. Stoga, da, još je jednom dokazano kako je seks iznimno bitan dio svake romantične veze, htjeli mi to priznati ili ne…

5. Erektilna disfunkcija i povećanje rizika od raka prostate

Neka su istraživanja pokazala kako muškarci koji ne prakticiraju seks imaju veći rizik od oboljenja od raka prostate, zato što se tijekom seksa, odnosno ejakulacijom, čisti tijelo i iz njega muškarci izbacuju opasne i štetne tvari. Također, muškarci koji nisu seksualno aktivni sebe dovode u rizik od erektilne disfunkcije, dok je kod onih koji imaju redovite seksualne odnose ta opasnost dvostruko manja.

6. Općenito se loše osjećate…

Žene koje nisu seksualno aktivne mogle bi se osjećati depresivno te imati lošije mišljenje o sebi i vlastitu tijelu, a i općenito, oni koji nemaju redovite seksualne odnose češće se osjećaju lošije od onih koji ih redovito prakticiraju, bilo da se radi o ženama ili muškarcima.

Related Articles

Close