VijestiZabava

Nije MIROSLAV ILIĆ jedini:VANBRAČNU djecu imaju ŠABAN, HALID, KEBA, MARINKO, HARI MATA HARI, KOKE, MEĆAVA, GORAN VIŠNJIĆ…

Pogledajte kako izgledaju danas odrasli momci i cure, koji su uglavnom odrastali uz majke, a svoje očeve gledali na TV-u ili slušali na pločama i kasetama

Miroslav i Mirjana (u sedmom mjesecu trudnoće)

Zadnjih godina jedna od najmučnijih tema na balkanskim prostorima je priznavanje očinstva Miroslava Ilića nad sinom Denajom, koji živi u Kanadi. Momku je 30 godina, odrastao je uz uspješnu majku Mirjanu Antonović. Njima nije potreban novac, ali su iz prinicipijelnih razloga pokrenuli postupak za utvrđivanje očinstva. Doduše, u sve je upetljala prste i Lepa Brena, koja je velika prijateljica sa Mirom i Denajom, a zakleti je Ilićev neprijatelj.

Bilo kako bilo u ovom jednom izuzetno mučnom sudskom postupku, nije lako ni jednom akteru. Mirjana i Miroslav se inate oko DNK, a niko ne vodi računa o Denaju koji se začeo kao plod velike ljubavi Miroslava i Mirjane. O toj ljubavi svi su u bivšoj Jugi znali i ćutali. Bilo je normalno da zvijezde imaju ljubavnice. Nisu ih silom odvodili u krevete, ali su bili nepažljivi…

Odlazili bi dalje… svojim porodicama ili u nove avanture. A kada bi saznali da im je neka u Sarajevu, Beogradu, Splitu, Beču…. rodila dijete, uglavnom bi to negirali, nazivajući takve žene najpogrdnijim imenima.

Marinko Rokvić je svojevremeno svoju ljubavnicu Milu iz Sarajeva, s kojom je dobio sina Darija, nazivao nemoralnom ženom. Tvrdio da je nikada u životu nije sreo, a novinarima beogradskog „Sabora“ koji su objavili priču i sliku Darija prijetio plaćenim ubicama.

Miroslav, Mirjana, Denaj

Mila je pokrenula sudski proces i smirila popularnog pjevača. Na kraju je Marinko priznao Darija. Danas imaju sjajne odnose.

Meho Puzić je umro, a svoju vanbračnu kćerku nije čestito uzeo u naručje. Supruga Hanka oko njega je napravila neviđene barikade i ubijedila ga da mu je djevojčica „poturena“, tako da je Meho se pomirio sa činjenicom da ne može imati djece i da djevojčica iz Odžaka, koja čak liči na Mehu, nije njegova rođena.

Poznat je i slučaj Gorana Višnjića, holivudskog glumca koji nije želio da prizna kćerku iz zajednica sa Mirelom Rupić iz Šibenika. Nakon brojnih sudskih rasprava i pravog medijskog rata koji su vodili glavni akteri ove priče glumac je priznao očinstvo.

Ne bi poželjela nikome u životu da proživi ovo što sam ja mjesecima prolazila. Ovaj skandal mi je u životu bio najteži- izjavila je tom prilikom Mirela.

Dragan Kojić Keba, nakon višegodišnjeg sudskog spora priznao je vanbračnu kćer, a Šaban Šaulić je do 18. godine (punoljetstva) plaćao alimentaciju momku po imenu Robert, koji nosi majčino prezime. Šaban je, kaže, platio velike novce njegovoj majci a svojoj tadašnjoj ljubavnici da ćuti i da Robertu ne daje Šaulićevo prezime. Robert danas teško živi. Nema kontakta sa Šabanovom djecom iz braka sa Gordanom, a Šaban je bio umanjio pomoć. Ne zna se iz kojih razloga….

Marinko Rokvić i njegov vanbračni sin Dario iz Sarajeva

Jako je bolna i potresna priča o sarajevskom ratnom djetetu Maku Varešanoviću, kojeg je podizala Maja Hadžismajlović. Otac Hari Varešanović u tom periopdu nije želio da čuje za sina. U ratnom vihoru se obreo u Sloveniji, pa u Skandinaviji… Na poruke i Majine vapaje nije reagovo.

A sarajevska Grbavica je pratila Makovo odrastanje. Iz godine u godinu je sve više ličio na svoga oca Harija. Vijest je stigla i do medija. Ubrzo se sve stišalo, a Hari je počeo pričati i o svom vanbračnom sinu Maku.

„Vanbračni sin Mak desio mi se u vrijeme kada sam svašta radio. U početku nisam ni znao za njegovo rođenje. Od jedne neprijatne situacije kakva jeste nenadani dolazak vanbračnog djeteta stvorio se prelijepi sin sa kojim imam divan odnos. Makovo rođenje je dijelom doprinijelo mom razvodu sa suprugom Aidom, ali ja to i sada potiskujem jer nastojim da idem dalje. – priznao je nedavno Hari Mata Hari.

Hari Mata Hari i Mak Varešanović

Miki Mećava vješto je krio svoju vanbračnu kćerku koju ima sa Radmilom Đorđević, a ono što je poznato je da ona živi u inostranstvu, te da ima 25 godina.

Teške su drame zbog djece imali i Halid Muslimović i Semir Cerić Koke. Muslimović je čekao 18 godina da sazna da li je otac kćerki Eni, koju je čak i u pjesmi opjevao. Ona se rodila u braku sa njegovom drugom suprugom Melinom. Javno se pričalo da Ena nije Halidovo dijete. Popularni Prijedorčanin je čekao 18 godina i sreo sa sa Enom u Njemačkoj. Djevojka ga je samo pozdravila, kazala mu da je ne zanima čak ni kao biološki otac. Predložila je da je najbolje da se ta priča o Halidu i njegovoj kćerki Eni trajno zatvori.

Almein Cerić; zar nije isti svoj otac Semir Cerić Koke

I sarajevska zvijezda Semir Cerić Koke kasno je saznao da ima sina Almeina. I to je bolna priča, o kojoj ne žele ni jedan, ni drugi da pričaju. Almein je fizički sto posto kopija svoga oca Koketa. Počeo se baviti pjesmom….

Treba spomenuti i Osmana Hadžića, koji je negdje pred rat u BiH postao otac djevojčice po imenu Alisa. On je u to vrijeme živio sa ženom iz Vojvodine, čije ime ne spominje. Dugo je krio od javnosti svoju kćerku, iako ga je Alisina majka samo molila da prizna djevojčicu. Tek po završetku rata i, naravno, u u sudskom postupku otvrđeno je Osmanovo očinstvo za Alisu. Ona danas živi u Njemačkoj.  (aura.ba/E.M)

Related Articles

Close