Zdravlje

NIPOŠTO NE DAJTE DJECI: DJEVOJČICA ZBOG POZNATOG LIJEKA IMALA HALUCINACIJE I SKOČILA KROZ PROZOR!

Kada vam je propisan neki lijek, trebate se informisati o mogućim štetnim posljedicama. Naravno, svaki lijek nosi neku nus pojavu, ali ne treba da ugrožava vaše zdravlje.

Sada su česte prehlade, koliko god one bile naizgled bezazlene, ne smijete ih zanemariti. Pogotovo kada je riječ o vašem djetetu.

Čim primjetite povišenu temperaturu, odvedite dijete doktoru jer velika temperatura kod male djece može dovesti do upale moždanih ovojnica. Zato ne shvatajte to bezazleno.

Također, inofrmišite se o lijekovima. Josh Wallens i Andre su imali loše iskustvo sa lijekom po imenu Tamiflu koji je propisan njihovom dvogodišnjem sinu Stivenu koji je bio prehlađen.

Taj lijek mu je trebao pomoći i olakšati simptome, a desilo se totalno suprotno. Dječak je odmah nakon što je primio taj lijek, osjetio bolove, dobio halucinacije i čak je udarao sebe u glavu.

Čak je udario i mamu. Svima je bilo jasno da nešto nije uredu. Ovo nije jedini slučaj, jedna šestogodišnja djevojčica je skočila kroz prozor nakon što je primila ovaj lijek jer je imala halucinacije. Stivenovi roditelji žele upozoriti ostale na štetnost ovog lijeka.

Related Articles

Close