Vijesti

Patković poručio borcima: Nisam Vas podržao jer neću da blokiram…

Poratni biznismen i ovisnik o državnim jaslama Šerif Patković, koji se obogatio preko leđa boračke populacije, objavom na Facebooku obratio se svojim prijateljima i saborcima, želeći da spere ljagu sa svog imena.

No, desilo se suprotno. Masa nezadovoljnih oštro je reagirala na Patkovićeve riječi i osudila njegovo ubiranje boračkog novca i izostanak podrške masovnim protestima bivših boraca.

 

Između ostalog, Patković je na Facebooku napisao da svoje svjedočenje ostavlja za “Gospodara svjetova”, te da je “spreman uvijek bio odgovarati i pred dunjalučkim zakonima, a i prema Božijim, ali i da nije podržao borce jer oni nisu podržali Abu Hamzu.”

– Pitaju me neki bivši saborci i borci: Zašto nas nisi podržavao u protestima? Zato što je razloga puno, a jedan mali razlog je i taj što vi niste podržali skup podrške za Abu Hamzu i mnoge druge koji su bili borci, a nisu imali pravo ni na život u BiH. Nisam, jer neću da blokiram našu djecu koja trebaju ići u školu, naše nane i majke koje trebaju doći do ljekara. Nisam, jer naš jedan dobar borac i saborac vozi kamion i mora kasniti i ne može stići na odredište. Nisam, zbog toga što je jučer jednom borcu koji je bio u koloni prema Zavidovicima, RVI, izgorjela kuća… Nisam, zato sto se tom mjerom koja nije dobra ne može postići ništa dobro. Loše se lošim vraća, a dobro dobrima – napisao je, između ostalog, Patković.

Bivši borci poručili su mu da je bez imalo morala i karaktera te da je iz “zemlje natopljene krvlju izmuzao sve što je mogao zahvaljujući SDA”.

“Hvala ti, generale, što si sinu kupio auto od 49.000 KM i što imaš, hvala Allahu, da kupiš od 80.000 KM, a borci hljeba nemaju. I ja kažem, doći ćemo svi pred Boga, a sad te molim, povuci se i živi, poslije rata si postao kriminalac”; “Patkoviću, kako se ne bojiš Allaha pa si svom zetu i kćerki napravio kuću do svoje. Kojim parama? Te su pare namijenjene borcima”; “Juče kupio Audija od 80.000, a na Facebooku pričaš bajke”; “Ovo što je napisao je iz kuhinje SDA. Samo laže. Uhljebili se pa sad pametuju, a mnogo bi izgubili s ova tri zahtjeva boraca jer se od toga jednim djelom finansira stranka i pojedinci koji se bogate”, samo su neki od komentara nezadovoljnih boraca.

/Avaz.ba

Related Articles

Close