Zdravlje

Potpuno PRIRODNO:STRUČNJACI PRONAŠLI NAČIN ZA TRAJNO LIJEČENJE AKNI

Neovisno o tome jeste li tinejdžeri ili odrasla osoba, akne vam mogu značajno smanjiti kvalitetu života. Konstantna bol, osjećaj zatezanja i opća neugoda prate vas u stopu.

Prema pisanju The Independenta, borba protiv akni ne mora nužno biti dugotrajan i mukotrpan proces, ako se posegne za sumporom.

Sumpor je možda poznat po svom karakterističnom mirisu trulih jaja, međutim taj se prirodni mineral stoljećima koristi za brigu o koži te se pokazao kao odlično rješenje u borbi protiv ekcema, psorijaze i, pogodili ste, akni.

Osim toga, sumpor djeluje protuupalno i antibakterijski, što znači da vam pore može očistiti od bakterija koje bi mogle uzrokovati akne ili prolongirati postojeće oboljenje. Dodatno, sumpor smanjuje lučenje loj što može dovesti do mašćenja kože.

Sve je više proizvođača proizvoda za njegu kože u svoje formule počelo stavljati sumpor, a dermatolog i stručnjak za akne Tim Clayton kaže da se sumpor pokazao uspješnim u borbi protiv akni još 1949. godine. “Nekoliko ranih studija koje su provedene tijekom 50-ih godina prošlog stoljaća pokazalo je da može biti dobar alat za borbu protiv akni”, rekao je Clayton.

Clayton kaže da je sumpor neko vrijeme ispao iz mode, ali da se njime može boriti protiv aknu zbog njegove antimikrobijalne prirode. “Istina, kod nekih ljudi može uzrokovati sušenje kože. Međutim, lokalna upotreba krema koje sadrže sumpor mogu pomoći kod liječenja lakših oblika akni”, objasnio je za The Independent.

Sumpor se također hvali zbog njegov keratolitičke prirode i mogućnosti da oguli gornji sloj kože i dopusti novom da diše. Neki stručnjaci za brigu o koži kažu da se s njime prirodnim putem može uklanjati mrtva koža.

Glasnogovornica tvrtke gazelli je rekla da se sumpor dodaje mnogi maskama za lice te da se njime može kontrolirati dermatitis. “Sumpor je važan za održavanje zdravog vezivnog tkiva, regulaciju šećera u krivu i razgradnju masnoća”, rekla je za The Independent. “Poboljšava i teksturu, volumen, podatnost i sjaj kose.”

Naravno, sumpor nije za svakog te može biti štetan ako ga koriste osobe sa suhom i osjetljivom kožom. Osim toga, studija provedena 2012. godine utvrdila je da je sumporov miris razlog zašto su ga mnogi proizvođači kozmetičkih i ljekovitih proizvoda izbjegavali.

Related Articles

Close