Ljubav

Proljeće je idealno vrijeme za početak nove veze – evo i zašto

– Bez sumnje, buđenje proljeća pruža idealan kontekst za početak nove veze. Promjenjivo vrijeme i sunce daju nam novu energiju – osobito onima koji žive u hladnim gradovima u kojima smo cijelu zimu morali biti u hibernaciji. Preživjeli smo zimu i sad je vrijeme za zabavu! – objašnjava psihologinja dr. Karin Anderson Abrell za AskMan.

Fotolia | Autor: Fotoliafoto: Fotolia

Ako vam trebaju dodatni argumenti zašto je proljeće najbolje vrijeme da napravite prvi korak i približite se djevojci koju potajno gledate cijele zime, donosimo par uvjerljivih argumenata vezanih za utjecaj ovog godišnjeg doba:

Imate više samopouzdanja

– Ako osjećate proljetnu zaljubljenost, vrlo vjerojatno s tim nešto ima i biologija. Proljeće je doba godine kad životinje pokreću novi životni ciklus, pare se i osiguravaju potomstvo. A to je rezultat biološkog impulsa koji prate tisućama godina – objašnjava dr. Abrell. Proljeće može dodati polet ali i otvoriti nove puteve za pronalazak, poticanje i održavanje ljubavi.

foto: Dreamstime

Pratite biologiju

Ako osjećate potrebu za proljetnom avanturom, biologija možda ima neke veze s time. Proljeće je doba godine kad sva živa bića započinju novi ciklus osiguravanja potomstva. To je rezultat bioloških impulsa koji se prate tisućama godina. Dakle, vaše tijelo može žudjeti za reprodukcijom s nekim, čak i ako niste sasvim spremni na vezu – Patt napominje.

themoviedb.org | Autor: themoviedb.orgfoto: themoviedb.org

Novi početak

Lako je biti u iskušenju vratiti se svojoj bivšoj ili bivšem kad je vani snijeg i mrak. Ta osoba je od vas udaljena dva alkoholna pića i jednu pijanu poruku. Ali kad zasja sunce i izvučete iz ormara proljetne lepršave haljine i kaki hlače, pojavi se potreba za nečim novim s nekim posebnim i manje kompliciranim.

– Postoji nešto okrepljujuće vezano za prve dane proljeća. S cvatom prvog cvijeća, pojavljuje se potreba za odbacivanjem starog i započinjanjem nečeg novog – kaže Patt.

foto: Dreamstime

Potreba za pravim partnerom

Toplije vrijeme je zabavnije provesti s partnerom nego sam. Možete ići na vožnje biciklom ili u duge šetnje, a kratki izleti preko vikenda će vas obnoviti i vratiti vam energiju za novi tjedan. Nakon zime svi imamo potrebu za raznim aktivnostima na svježem zraku, a ljepše je i zabavnije to raditi udvoje.

24sata.hr

Related Articles

Close