Zabava

SJEDINITE DVA SASTOJKA I POPIJTE VEČERAS PRED SPAVANJE: UJUTRO ĆETE OSTATI ZAPANJENI

Ukusan čaj pomoći će vašem organizmu na nekoliko polja. Kvalitetan san je veoma važan za vaše opšte zdravlje. Ukoliko se probudite umorni i napeti, to će se sigurno negativno odraziti na vašesvakodnevne aktivnosti.

Zašto banane?

Ovo ukusno voće je odličan izvor kalijuma i magnezijuma koji, prema rezultatima naučnih studija, utiču veoma povoljno na san. Ovi minerali opuštaju mišiće i smanjuju negativan uticaj preteranog lučenja kotizola, hormona stresa. Zašto cimet?

Pored toga što čaju daje prijatan ukus, cimet će vas i opustiti. Pored toga, cimet reguliše i varenje i cirkulaciju, što takođe utiče na sam kvalitet sna, piše Story.

Sastojci:

1 banana, litar vode i prstohvat cimeta.

Priprema:

Prokuhajte vodu, pa joj dodajte i bananu kojoj ste odsjekli krajeve, a prije toga dobro oprali. Ostavite cijelu bananu sa korom da se kuha oko 10 minuta. Procijedite vodu i sipajte je u šolju, pa dodajte i cimet.

Ispijajte ovaj čaj sat vremena prije odlaska na spavanje. Imaćete miran san i probudićete se odmorni i puni energije. Ne morate popiti naravno cijelu količinu čaja, nego po ličnoj ocjeni doziranja.

(Hayat/Foto: Arhiv)

Tags

Related Articles

Close