Vijesti

ŠOKIRANA POVRATNICA:Vratila se iz Njemačke i saznala da je ostala bez stana zbog duga od 1400 kuna

Još jednu kafkijansku priču iz Hrvatske ispričala je Danica Pavlić, Koprivničanka koja živi u Njemačkoj, a u rodnom gradu je ostala bez stana zbog duga za stambenu pričuvu iz 2011. godine u iznosu od 1400 kuna.

“Kad sam prošli tjedan došla u Koprivnicu i ispred vrata moga stana u Ulici Frana Galovića 6 ugledala muškarca i ženu kako na vratima mijenjaju moje prezime, ostala sam, najblaže rečeno, bez riječi. Nakon šoka sam ih upitala što rade, a oni su mi rekli kako su kupili stan i sad su vlasnici”, ispričala je za 24 sata 47-godišnja žena.

Nije dobila nikakvu obavijest o dugovanju

Njezin stan na dražbi je prodala tvrtka Stambeni servis, a sve zbog duga za stambenu pričuvu u iznosu od 1400,19 kuna. Stan je kupila 2001. godine, a sve je režije, pa i pričuvu, kaže, redovito podmirivala. U stan je dolazila nekoliko puta godišnje, baš kao i njeni roditelji, koji također žive u inozemstvu, što su potvrdili i drugi stanari iz te zgrade.

Danici Pavlić ova je situacija još čudnija jer, kaže, nikada nije dobila ikakav sudski poziv zbog nekog duga. A sud je po službenoj dužnosti angažirao odvjetnicu Sonju Dušić Poljak da ju zastupa u postupku deložacije iz stana čiji datum još nije određen.

Odvjetnica pak napominje kako sumnja da se išta može išta učiniti kako bi Pavlić vratila stan. Uvidom u spise odvjetnica je utvrdila da Pavlić nema bankovni račun u Hrvatskoj, pa joj Stambeni servis nije ni mogao sjesti na primanja radi ovrhe.

Danica PavlićFoto: izvor: Facebook

Odvjetnica: Šanse da vrati stan su u promilima

“Ako je sud slao obavijesti na Vinodolsku (prijašnja adresa na kojoj je živjela), onda postoje nekakve šanse, ali u promilima da se uspije”, kazala je odvjetnica Dušić Poljak za 24 sata.

Iz odvjetničkog ureda koji zastupa novu vlasnicu kažu kako na ovaj slučaj nemaju komentara, dok iz odvjetničkog ureda koji zastupa tvrtku Stambeni servis uopće nsu odgovorili na upit novinara.

Inače, stan Danice Pavlić na dražbi je prodan za 146.000 kuna, a ona tvrdi da je ranije bio procijenjen na 219.000 kuna.

Related Articles

Close