Zdravlje

SPAVAJTE S LUKOM U ČARAPAMA SAMO JEDNU NOĆ, I POGLEDAJTE ŠTA ĆE SE DESITI.

Jeste li i vi bili među onima kojima su mame i bake snižavale povišenu temperaturu čarapama natopljenim u sirće?
Ako jeste, vjerojatno vam ni ideja da stavljate luk u čarapu i tako provedete noć neće biti nimalo primamljiva.
Ipak, vjerovatno ćete se predomisliti ili barem zamisliti nakon što doznate kako ta jednostavna metoda utiče na zdravlje.

Stopala i ruke ogledalo su zdravlja. Na njima se prvo primijete promjene koje upućuju na neke zdravstvene probleme.

Kineski ljekari izradili su precizne mape refleksnih zona na stopalima i na rukama još pre 5000 godina. Refleksologija je najprisutnija u istočnjačkim kulturama, ali popularna je i u Europi i Americi. Spojiti refleksologiju s lukom, jednom od najzdravijih namirnica koje nam nudi priroda, čini se kao logičan izbor.

Internetom se poput virusa proširio savijet da krišku luka stavite na stopalo i navučete čarape pa da tako spavate. Poznato nam je već blagotvorno djelovanje luka na naše zdravlje, a na ovaj način supstance koje sadrži luk možete “prenijeti” i bez konzumacije. Ono što može iznenaditi jest to da će luk ukloniti i spriječiti neugodne mirise nogu, i istovremeno utiče na pročišćavanje krvi. S lukom na stopalu možete da ublažite simptome prehlade, gripa, groznice…

Ne možete ništa izgubiti ako odlučite da provjerite ovu metodu, poručuje blogerka Dženifer Tompson koja je odlučila da na stopalima iskusiti djelovanje luka na njen organizam i koja se doslovno preko noći “riješila” 90 odsto simptoma alergije.Tvrdi kako je i svom dečku dala luk da stavi na stopala, a nakon tako provedene noći razmjenili su iskustva.

Tompsonova tvrdi da je osjetila djelovanje već nakon 20 minuta, u grudnom košu. Osjetila je toplinu u glavi i poslije desetak minuta počele su da joj suze oči kao da je upravo sjekla luk, a njen dečko osjetio je ukus luka u ustima. Sve su to pokazatelji da se zaista nešto događa u organizmu i da su se različiti sastojci iz luka apsorbirali u organizam, tvrdi blogerka.
Ono što je nevjerovatno, tvrdi, jest to da se nakon jedne noći s lukom na stopalima riješila kašlja i kijanja od kojeg je, kaže, jedva dolazila do vazduha. Spavanja sa lukom na nogama ponovila je samo još jednom, i tvrdi da se simptomi alergije nisu vratili.

Related Articles

Close