Vijesti

Sramota u Sarajevu na skupu podrške Atifu Dudakoviću: Ovo general definitivno nije zaslužio

Svega pedesetak ljudi, maksimalno stotinu, podržalo je generala Armije RBiH Atifa Dudakovića na skupu koji je održan danas u Sarajevu, prenosi N1. Dok je u Bihaću na istom skupu došlo više hiljada ljudi, u Sarajevu ih je bilo višestruko manje?

Zaista sramota i neočekivan odnos stanovnika glavnog grada prema jednom od najvećih heroja rata u BiH. Na tastaturama su svi jaki, podrška je sveprisutna, ali kada treba odvojiti sat vremena i izaći na ulicu, problem je. Loša poruka za generala.

Bivši komandant Armije RBiH general Atif Dudaković uhapšen je u prošli petak u Bihaću, zbog optužbe za ratne zločine tokom rata u BiH, potvrdio je za novinsku agenciju Patria jedan od prijatelja i saradnika Dudakovića.

Osim Dudakovića, SIPA je na području Bosanske krajine uhapsila još nekoliko osoba. Među uhapšenim je i Ibrahim Nadarević, ratni komandant i bivši ministar za boračka pitanja FBiH. On je uhapšen u Sarajevu.

Dudaković je bio komandant odbrane Bihaća i oslobodilačke operacije ”Sana 95”. Istovremeno je ratovao s Vojskom Srpske Krajine, Vojskom Republike Srpske, Narodnom odbranom Fikreta Abdića, “Crvenim beretkama” Milorada Ulemeka Legije iz Srbije.

Related Articles

Close