Ljubav

UHVATILA SAM MUŽA U PRELJUBI I USLEDILE SU NJEGOVE STRAVIČNE BATINE: 12 GODINA SAM POD MASKOM KRILA JEZIVE POSLEDICE A SADA JE SKIDAM

MISLILA SAM DA JE TOLIKO LEPIH STVARI PREDAMNOM – BILA SAM MLADA ŽENA, SREĆNO UDATA I MAJKA DVOJE PREDIVNE DECE. IMALA SAM TEK 28 GODINA I TOLIKO TOGA ČEMU SAM SE RADOVALA. A ONDA MI JE OSOBA KOJU SAM NAJVIŠE VOLELA, MOJ MUŽ, UNIŠTIO ŽIVOT I SVAKU NADU ZA SREĆU.

Sandra je 12 godina živela pod maskom

Tako svoju potresnu priču počinje Sandra Kroket. Život je od starta nije mazio – preživela je teško zlostavljanje oca u detinjstvu i praktično je odgajala samu sebe. Od tinejdžerskog doba živela je sama na ulici i snalazila se. Taj život uključivao je drogu i mnoge druge mučne stvari. Sa 19 godina dobila je prvu ćerku sa prvim, nasilnim mužem od koga se rastala. Kada je upoznala drugog muža, marinca, i udala se za njega, mislila je da će sve biti bolje i da će konačno sagraditi srećan dom i porodicu. Tako je i bilo, sve do njenog 28. rođendana.

Baš na taj dan Sandra je uhvatila muža sa drugom ženom. Muž ju je tada krvnički pretukao i ostavio u nesvesti na ulici. Njihov sin tada je imao dve godine.

Sandra sa starijom ćerkom pre batina

– Kada me je tako prebio da sam dobila opasnu infekciju koja mi je pojela dobar deo lica, u prvoj bolnici u koju sam otišla rekli su mi da ću možda poživeti tri dana – priseća se Sandra.

Mračne prognoze lekara nisu se, na svu sreću, ostvarile. Prošla je 26 operacija i preživela je, ali ostala je praktično bez lica.

Sandra je punih 12 godna nosila masku preko lica. Ta maska skrivala je zlodelo njenog muža koji ju je sistematično i krvnički tukao.

– Najviše mi je bilo žao dece. Nisu znala ko sam. Prepoznavali su me zbog glasa ali plašili su me se i pitali se gde im je majka. Užasno je to bilo – seća se ona.

Masku nije skidala ni kad spava

Masku je nosila u svakom trenutku, čak i kada spava. Vratila se drogama, očajna zbog toga što će ceo život provesti bez lica. U međuvremenu, upoznala je trećeg partnera sa kojim je dobila i dete. Sve to vreme konzumirala je droge. To je dovelo do toga da joj deca budu oduzeta, kao i kuća zbog dugova.

– Bila sam na potpunom dnu. A onda, jednog dana, pala sam niz stepenice, a jedna žena mi je pomogla. Kasnije me je odvela u crkvu, gde sam se ispovedila. Bog je počeo da radi za mene. Kada sam izgubila starateljstvo nad decom, takođe sam i uhapšena. A na sudu su se pojavile dve žene iz crkve. Rekle su da će svedočiti za mene, zauzeti se za mene, uraditi sve što je u njihovoj moći. A čak nismo bile ni bliske. To je bio trenutak mog otkrovenja. Nije došao odmah, i grešila sam i dalje, ali uskoro je sve došlo na svoje. Ja sam nastavila školovanje i našla posao – priča Sandra.

Nakon 26 rekonstruktivnih operacija, izgleda ovako

Vratila je starateljstvo nad decom, a uskoro je upoznala i Deboru Alesi, osnivača neprofitne organizacije koja je omogućila hiljadama ljudi šir om sveta, žrtvama nasilja, rekonstruktivne operacije lica. Među njima se našla i Sandra.

– Danas izgledam milion puta bolje nego pre operacije. I konačno sam srećna jer sam konačno ja u poziciji da pomognem nekome. Mislila sam da to nije moguće i mislila sam da je ceo moj život jedan veliki promašaj, a sada sam postala osoba koja pomaže ženama u situacijama u kakvoj sam i sama bila nekada. Konačno je moj život vredan življenja – kaže ona.

Related Articles

Close