Vijesti

UŽASNA MISTERIJA POTRESA BiH: Nikom nije jasno šta se desilo u Zenici, Prijedoru i Bosanskom Šamcu

Veliki broj spasilaca neumorno traga za tijelima dvoje mladih Amara Kozića iz Nemile kod Zenice, koji je 4. februara Audijem sletio u Lašvu, te 17-godišnje Prijedorčanke D. Dž., koja je 5. marta pala sa splava u rijeku Sanu. Potraga za tijelima dvoje mladih nijedan dan nije prekinuta, ali, nažalost, nije dala rezultate.

Sletjeli u rijeku

Tako su specijalni timovi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i jučer tragali za tijelom Kozlića. Prema riječima Aldine Ahmić, portparola MUP-a ZDK, specijalni timovi više od mjesec bez prestanka su na terenu u čamcima i s ronilačkom opremom, zavisno od vremenskih uvjeta.

– Svakodnevno su na terenu i potraga do sada još nikad nije prekinuta nijedan dan. Naši timovi traže, rone i pretražuju rijeku i obale – kaže Ahmić.

vatrogasci-sana

Prijedorski vatrogasci pretraživali Sanu

Kozlić je kobnog 4. februara, nakon provoda u diskoteci s prijateljima, upravljao automobilom Audi te završio u rijeci Lašvi. Tijela njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića pronađena su 6. februara.

Nesretan slučaj

Potraga za 17-godišnjakinjom, koja je 5. marta u jutarnjim satima pala sa splava u rijeku Sanu i najvjerovatnije se utopila, nastavljena je i jučer. Vatrogasci su pretražili kompletan teren sve do Blagaja, gdje su se sreli s kolegama iz Bosanskog Novog, koji, također, učestvuju u potrazi.

Vatrogasci iz četiri jedinice s područja prijedorske regije, uz Sanu, pretražili su i tok Une, sve do ušća u Savu kod Jasenovca. Za djevojkom je tragalo 16 vatrogasaca u četiri čamca.

– Riječ je o jedinicama za spašavanje na vodi i pod vodom, dva tima TVJ Prijedor i vatrogascima iz TVJ Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Dubica. Pretražen je tok Sane i Une, lijevom i desnom obalom, sve do ušća u Savu. Nema nikakvih tragova koji bi upućivali na nestalu djevojku – kazao je Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedor.

skela-policija

Na skeli obavljen uviđaj nakon pada maloljetnice u Sanu

Ribari su, također, upozoreni da odmah obavijeste policiju ukoliko uoče bilo šta sumnjivo. Neposredno nakon tragedije iz prijedorske policije je potvrđeno da je djevojka sama pala u vodu i da nema elemenata krivičnog djela.

Nataši Pupčević ni traga

Nataša Pupčević iz Bosanskog Šamca, koja je nestala 25. februara ove godine, još nije pronađena. Pretražen je teren, odnosno obale rijeka Bosne i Save, dok su članovi Ronilačkog kluba i pripadnici Crvenog križa Šamac pregledali korita rijeka Bosne i Save do mosta na graničnom prijelazu Bosanski Šamac.

natasa-pupcevic

Pupčević: Boravila u sigurnoj kući 

U međuvremenu se pojavila informacija da je Pupčević prošle godine s majkom i sestrom bila u sigurnoj kući u Modriči, jer su bile žrtve porodičnog nasilja. Iz CJB-a Doboj apeliraju na građane da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o nestaloj djevojci, o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu pozivom na besplatan telefonski broj 122.

Autor: D. Pa. – M. Z. avaz.ba

Related Articles

Close