VijestiZabava

Već 30 godina vozim auto a nemam vozačku dozvolu.Kad me policija ponekad ustavi…

-Osoba koja je željela ostati anonimna ispričala nam je svoju priču o učešću u saobraćaju bez dokumenata.Imam blizu 50 godina.

Ne sjećam se kada sam prvi put sjeo za volan nekog prevoznog sredstva.Uglavnom imam mnogo vozačkog staža.Svaki dan pređem oko 50 kilometara sa svojim autom po jako prometnim cestama a nisam nikad polagao vozački ispit.

Na naše pitanje zna li da tako krši zakon odgovorio je:”A ko ga ne krši danas?”

Kako kaže ako ga nekad zaustavi prometna policija ili se nagodi sa njima(ma šta mu to značilo) ili mu pišu prekršajnu prijavu i kaznu.To iznosi oko 150 maraka.

Napišu ,mu kaznu i šuste ga dalje u promet.Većinu kazni nikad i ne platiu jer pređu u zastaru a neke “odradi” u zatvoru sa smješkom nam kaže.Vozim i vozicu auto po potrebi jos dugo a ne planiram polagati ispit.Ne razmišlja o tome što će se desiti u slučaju saobraćajne nezgode.

Isto nam je priznao da mu auto nije često registriran.Isteknu mu table a on nema novac za produžiti pa se šljepa mjesec-dva i opet ispočetka.

Nije ovo nikakava satira već istinita priča sa naših cesta nažalost.Poznajte li vi nekoga ko vozi auto a da nema položen vozački ispit.

Podijelite priču sa prijateljima na fb!

Related Articles

Close