Vijesti

VELIKI BORAC ZA ŽIVOT NAJLJEPŠE VIJESTI IZ TURSKE: Uspješna operacija malog lava Naila Lelića iz Bužima

Još jedna lijepa vijest stigla je na adresu redakcije portala Cazin.NET o malom hrabrom borcu za život, Nailu Leliću iz Bužima. 

Maleni dječak, koji boluje od zloćudnog tumora, uspješno je operisan u Turskoj. Ta informacija potvrđena je i u grupi za podršku Spasimo život malom Nailu Leliću, gdje se ističe da je Nail bolje i da se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi.

Nail se već nekoliko mjeseci žustro bori za život, uz veliku podršku armije dobrih ljudi. Međutim, zloćudni tumor se proširio i obuzeo kičmeni stub, bubrežne žlijezde, bubrege i desno plućno krilo, te je zbog teškog zdravstvenog stanja bilo neophodno daljnje liječenje u Turskoj, gdje je i otputovao prije nekoliko dana.

Već po samom dolasku liječnici su počeli sa pretragama i nalazima, a danas je uspješno izvršena i operacija, te se dječak osjeća bolje.

Međutim, ovo nije kraj borbe. Kao što vidite i u saopćenju iz grupe, u srijedu će stići i potreban lijek, a Nail bi trebao i na hemoterapije.

Roditelji malog Naila, Jasminka i Dževad Lelić imaju još dvije kćerke, oboje su nezaposleni i trebaju i dalje vašu pomoć u borbi za život svog sina.

Adresa: Selo Mrazovac 73, Općina Bužim
Kontakt telefon: Dževad Lelić, 062/868-558

Također, svoje novčane priloge za Nailovo liječenje, možete izvršiti uplatom na brojeve žiro računa koji su prikazani na fotografiji u prilogu:

(M. Selimović/Cazin.NET)

Tags

Related Articles

Close