Vijesti

Završena Istraga – Evo Šta Je Pisalo U Ceduljici Slobodana Praljka Koju Je Ostavio U Ćeliji!

SUĐENJE RATNIM ZLOČINCIMA U HAGU JE SVAKI PUT BILO DOSTUPNO ZA JAVNOST TE SU SVI ZNALI U KAKVIM OKOLNOSTIMA I UVJETIMA ZATVORENICI ŽIVE I KAKVE SVE POGODNOSTI IMAJU. ZBOG TOGA SU SE UVIJEK VODILE VELIKE DISKUSIJE TE MNOGI SMATRAJU KAKO ZATVORENICI I OSUDJENICI NE BI TREBALI UŽIVATI BLAGODATI I TOLIKU SLOBODU, JER SU IPAK U ZATVORU A NE NA NEKOM ODMORU.

Eskalacija i veliki propust se nedavno desio na zadnjem sudjenju koje se desilo u Hagu kada je trebala biti pročitana presuda ratnom zločincu Slobodanu Praljku. Za one koji ne znaju, Slobodan Praljak je prokrijumčario otrov u sudnicu te je prije same presude popio taj otrov i time izvršio samoubistvo.

Mnogo se polemike povelo oko svega ovog, a najnovije informacije govore da je otrov bio u ćeliji zamotan u papir na kojem je pisalo “Nika”. Nika je zapravo Nika Pinter, advokatica Slobodana Praljka. Ipak nakon provedene istrage istražni organi su zaključili da Nika Pinter nije bila umješena u cijeli slučaj sa otrovom i da nije bilo propusta u radu stražarske službe.

Related Articles

Close